Messen en Bestek

Prijs

14 € - 240 €

Lemmetlengte

11 - 19

Santoku messen 

Het Santokumes

Het Santokumes is een combinatie van twee Japanse tradities. Enerzijds het aloude vakkundig smeedwerk en anderzijds een geweldige kookcultuur. Dit mes kenmerkt zich door superieure kwaliteit, functionaliteit en harmonie.

'Santoku' wil zeggen : drie deugden. Dit wil zeggen dat het Santokumes 3 taken heeft in de keuken. Snijden, fileren en hakken.

Het Santokumes is een Japans mes en wordt gemaakt volgens de aloude tradities van de Japanse smeedkunst. Deze smeedkunst is één van de meest edele en gerespecteerde beroepen in Japan. Daar waar deze vroeger gespecialiseerd waren in het smeden van Samurai zwaarden leggen zij zich nu toe op het smeden van hoogkwalitatieve messen. Het Santokumes is hiervan het bekendste resultaat.

Het Santokumes is meestal gemaakt van gehard roestvrij staal. Voor de duurdere messen wordt dan weer gesmeed roestvrij Damaststaal gebruikt wat nog harder is en een mooi lemmet geeft en ook nog scherper is. Want hoe herder het staal hoe scherper je mes kan geslepen worden.

Een Santokumes is een echte musthave voor elke keukenliefhebber. Het laat je door haar scherpte toe om veilig en precies te snijden en maakt zo het bereiden van je voedsel een nog leukere ervaring.

Vergelijk 0

No products

To be determined Shipping
0,00 € Total

Afrekenen