Bloomingville Evelyse servies. Aardse bloedmooie eenvoud.

Gepubliceerd : 2017-01-27 19:20:46
Categoriën : Producten uitgelicht

Evelyse, het nieuwste terracotta servies van Bloomingville

evelyse

Spel van contrasten

Het nieuwste servies van Bloomingville is ongelooflijk spannend! Het heet Evelyse, is gemaakt van terracotta en het is een spel van contrasten... tussen oud en nieuw, ruw en glad, warm en koel, donker en licht. Wat een bloedmooi ontwerp alweer van Bloomingville.
De onderkant van de borden, kommen, tassen, pot, karaf en melkkannetje bestaat steeds uit het warme, rode terracotta. De boven- en binnenkant daarentegen bestaat steeds uit gespikkeld wit (licht grijs) glazuur.
Het geheel is heel bijzonder. De combinatie van terracotta en glazuur is tactiel en oogstrelend. Je wil het steeds aanraken en je blijft er naar kijken. Het strakke en uitgepuurde design is tegelijk modern en tijdloos. De terracotta en het gespikkelde glazuur stralen dan weer iets artisanaal en eigentijds uit. Tegenstellingen komen samen in dit schitterende servies. Het Deense merk Bloomingville heeft zich alweer  overtroffen.

Terug naar het begin

Terracotta betekent letterlijk: gebakken aarde. Puurder kan het bijna  niet. Aarde of klei... het is een fascinerend materiaal. Onlangs las ik dat men het oudste aardewerk ooit gevonden had. Het zou dateren van  de ijstijd, dat is 20 000 tot 12 000 jaar geleden! Jager-verzamelaars uit Oost Azië (China, Japan, Rusland) zouden potten uit aardewerk gebruikt hebben om vis en andere waterdieren te bereiden. Landbouw bestond toen nog geeneens. Opmerkelijk dat mensen toen al ontdekten hoe ze aardewerk konden maken, toch? Bekender zijn de Oud-Griekse terracotta kruiken met rood of zwarte figuren (2000 voor Chr.) of  later het Chinese porselein (700 na Chr.). Met andere woorden, aardewerk is een ongelooflijk boeiend en oeroud materiaal dat ons veel mysteries kan onthullen over onze geschiedenis. Net dit warme materiaal inspireerde de ontwerpers van Bloomingville voor hun nieuwste serviescollectie 'Evelyse'.

Niet in de vaatwas, please

Eén ding: steek het bijzondere terracotta servies Evelyse niet in de  vaatwasmachine! De terracotta wil met liefde afgewassen worden, met  de hand dus. Tactiel servies... we zeiden het al. 'You have to touch it. But you gotta love it.'

Deel dit artikel

U moet zich registreren

Klik hier om te registreren

Plaats een reactie

Vergelijk 0

No products

To be determined Shipping
0,00 € Total

Afrekenen