Kinto Slow coffee: Relax, take it easy

Gepubliceerd : 2016-10-17 16:37:07
Categoriën : Producten uitgelicht

Even geen haast en spoed. Even geen ‘rush rush’. Drink je mee een slow coffee? Trage koffie, dus. Leun achterover en laat je hypnotiseren door de koffiedruppels die ritmisch de karaf in plonzen. Drupje bij drupje. Het jachtige leven verschuift naar de achtergrond. Bedwelmende aroma’s golven je tegemoet. Verser kan niet. Wat een zalig ontspannen manier om van pure koffie te genieten.

Kinto Slow Coffee Style: Andere beleving van koffie

Niet dat er iets mis is met krachtige koffiemachines, soms mag het gewoon snel gaan. Maar soms mag het dus ook langzaam gaan. Met aandacht en plezier. Slow coffee is vooral een totaal andere beleving van koffie zetten. Terwijl machine-koffie gezet wordt onder hoge druk en op korte tijd, krijgt de slow coffee alle tijd en ruimte. No pressure at all. Geen wonder dat de hipste koffiebarretjes, restaurants en barista’s deze nieuwe trend oppikken. Er leeft in onze maatschappij duidelijk een wens naar meer warmte, rust, gezelligheid, authenticiteit en puurheid. Tenzij je erg ongeduldig van aard bent? Vergeet slow coffee dan. Een espresso zetten duurt gemiddeld een halve minuut. Voor een tasje ‘slow coffee’ reken je best drie tot vijf minuten.

Intenser aroma

Slow coffee is niet nieuw. Eigenlijk is het een geraffineerde manier om ouderwetse filterkoffie te zetten. Elke zetmethode geeft immers een andere smaak en dimensie aan koffie. Het spreekt voor zich dat het type koffieboon en de maling ervan even cruciaal zijn. Voor filterkoffie neem je best de medium maling. Zo vermijd je te veel koffiegruis. Algemeen kunnen we stellen: hoe trager de doorlooptijd, hoe intenser de smaak. Koffieboon en water hebben als het ware de tijd voor een dansje (een slow). Tijdens dat trage nummertje kunnen ze in alle rust op mekaar inwerken en voila, daar is de passie! Slow coffee is dus eigenlijk ook de meest romantische manier van koffiezetten (hihi). Vooral ook omdat in de nieuwe slow coffee-sets de porties kleiner zijn. De sets van Kinto Slow Coffee zijn voor twee of vier kopjes, naargelang het kannetje. Maar ook andere visite zal zich extra in de watten gelegd voelen met slow coffee op tafel.

Mooie ‘marchandise’: mondgeblazen en roestvrij staal

Als de smaak of de ontspannen manier van koffiezetten je nog niet overtuigd heeft, dan misschien wel het prachtige design. De slow coffee-lijn van het stijlvolle Japanse merk Kinto is pure klasse. Alles straalt rust en eenvoud uit.

De glazen karaffen zijn handgemaakt in kleine oplages. Het vuurvaste glas is zelfs artisanaal mondgeblazen. Duurzaam en kwaliteitsvol handwerk, dus. Het geeft zo mogelijk nog meer karakter aan heel het slow coffee gebeuren.

De filter van roestvrij staal zorgt ervoor dat de koffie nog smaakvoller is (geen wisselwerking met papier). De aromatische koffie-oliën kunnen nog door de filter sijpelen, terwijl de koffie-deeltjes wel worden opgevangen door de filter. De filter gaat levenslang mee, is duurzaam, makkelijk in onderhoud en bespaart je de aankoop van telkens nieuwe papieren koffiefilters

Kies je stijl

Cookalike biedt drie types Slow Coffee sets van Kinto aan. De set bestaat uit een glazen karaf en een roestvrij stalen filter.

De glazen karaf is er in drie vormen: rond, recht (met grappige opschriften) of conisch (kegelvormig). De ronde vorm is organisch en zacht. De rechte karaf met speelse opschriften lijkt wel op een laboratorim-item! En de kegelvormige kan is eveneens bijzonder en spannend.

Heb je al een leuke koffiekan, dan hoef je niet de hele set te kopen. Je kan ook enkel de porseleinen filterhouder aanschaffen. Hierin past de roestvrij stalen filter van Kinto of de gewone papieren filtertjes uit de supermarkt.

Je kan de filterhouder trouwens ook rechtstreeks op je kopje of koffiemok plaatsen. Geniet van je brouwsel!

Deel dit artikel

U moet zich registreren

Klik hier om te registreren

Plaats een reactie

Vergelijk 0

No products

To be determined Shipping
0,00 € Total

Afrekenen