Sorrells wijnrekken, een pareltje voor je wijnverzameling

Gepubliceerd : 2016-08-01 09:36:53
Categoriën : Producten uitgelicht

Nu mijn kelder niet meer het vochtige hol is van weleer, maar een netjes opgeknapte, waterdichte, bruikbare ruimte, is het tijd voor een nieuwe bestemming voor deze plek.
Wijnopslag! Hier blijven de flessen op een constant temperatuur en liggen de kurken niet uit te drogen in de living. Maar eerst: een wijnrek kopen, en het liefst een moduleerbaar wijnrek, welteverstaan. Zo kwam ik uit bij Sorrels.

Britse kwaliteit

Voor een doorsnee metalen flessenrek of houten wijnrek moet je hier niet zijn. Wél voor dat tikkeltje meer. Geen overdadige luxe, maar vakmanschap, kwaliteit, stevige, stabiele en perfect afgewerkte wijnrekken.

Moduleerbaar, van een kleine verzameling tot een heuse uitstalling. De Britse firma Sorrells maakt al deccennialang kwaliteitsvolle wijnrekken, die zowel geschikt zijn voor wie er 'gewoon een paar flessen' in wil bewaren, als voor gebruik in een professionele wijnkelder.

Veilig bewaard en mooi uitgestald in een houten wijnrek

In dit traditioneel ogende wijnrek passen maar liefst 30 flessen. Dat is al een goed begin! Het rek is gemaakt van metaal en massief hout. Dat geeft dit wijnrek meteen al meer allure. Het is ook niet zomaar een flessenrek, maar een ideale en veilige manier om je flessen wijn te bewaren. Dit rek staat niet alleen heelstabiel, je kan het dankzij de voorgeboorde gaatjes aan de achterkant ook makkelijk aan de muur bevestigen. Wat in mijn gerenoveerde kelder dan weer niét kan i.v.m. de waterdichte coating van de muur, maar je kan ze natuurlijk ook op de vloer of op een verhoging neerzetten.

Deze Sorrells wijnrekken zijn met een speciale connectorset ook makkelijk aan elkaar te bevestigen. Zo kan je, naarmate je meer flessen wijn begint te verzamelen, je rek eenvoudig uitbreiden. Handig!

Van flessenrek naar wijnkelder

Heb je intussen al een mooie verzameling opgebouwd, dan kan je gaan denken aan een heuse wijnkelder. Een wijnkelder inrichten doe je echter niet zomaar, er komt wel het één en ander bij kijken. Stevige rekken, een afsluitbare ruilmte met klimaatcontrole, noem maar op. Handige Harry's kunnen dit zelf met behulp van de Sorrells wijnrekken, één of meer connector sets, en wat creativiteit. Maar wil of kan je dat niet, dan kan je een beroep doen op de producent van deze mooie wijnrekken, Sorrells. Deze firma uit Groot-Brittanië maakt niet alleen de rekken, maar ook volledige wijnkelders, voor iedereen, van gewone rijtjeshuisbewoner tot luxehotels. Ik begin in mijn eigen kelder in elk geval bescheiden, met een rek van 16 flessen (die zijn er namelijk ook). In een licht eiken uitvoering, een mooie, neutrale houtkleur die niet te donker oogt in mijn niet-zo-goed-verlichte kelder. Maar kies vooral zelf, want deze mooie houten wijnrekken komen in o.a. donker eikenen zwart. Proost!

Deel dit artikel

U moet zich registreren

Klik hier om te registreren

Plaats een reactie

Vergelijk 0

No products

To be determined Shipping
0,00 € Total

Afrekenen